AMB-messujen uutuudet

Olimme syyskuussa Saksassa metallintyöstöteollisuuden AMB-messuilla tutustumassa uusiin tuotteisiin ja teknologioihin. Kasasimme messu-uutuuksista koosteen, jonka avulla messutunnelmiin on mahdollista päästä jälkikäteen. Klikkaa kuvat suuremmiksi, niin näet myös kuvatekstit.

ZCC-CT

Z-Flex on modulaarinen sorvaustyökalujärjestelmä. Työkalu rakentuu kolmesta osasta, jolloin herkästi vaurioituva teränpidin on helppo ja edullinen vaihtaa. Katkaisuteriä on saatavissa jopa 80 millisen tangon katkaisuun ja terän jäähdytys saadaan ohjattua suoraan teräpalaan. Samaan järjestelmään on saatavissa myös vakiosorvausteränpitimiä, joissa jäähdytys suoraan teräpalalle. Kuvissa myös muita ZCC-CT:n uutuuksia.

HWR

HWR:n kiinnitinvalikoima laajenee merkittävästi. Uutuutena tuli pyramidi, johon saa 3 puristinta kulmaan. Siten 5-akselisessa työstökoneessa voi olla yhdellä asetuksella kolme työstettävää kappaletta kerralla. Toinen merkittävä uutuus HWR:ltä on pneumaattinen pohjalevy automaatiosovelluksiin. Kolmas merkittävä uutuus, jota messuilla ei ollut vielä näytillä, on SolidTower-torni vaakakeskuksiin. Nämä uutuudet ovat jo myynnissä, joten tarjouskyselyä kannattaa laittaa, mikäli tarvetta tällaisille löytyy. 

Rotoclear

Rotoclear on uusin edustuksemme ja heidän tuotepakettiinsa kuuluvat itsepuhdistuva ikkuna työstökoneeseen sekä itsepuhdistuvalla linssillä oleva videokamera erilaisin toiminnoin. Oli mielenkiintoista saada tuote-esittely livenä ja onhan näitä jo pari myytykin viime viikkojen aikana.  

Avantec

Avantecin osastolta on hyvä nostaa esiin UD90 suuren syötön jyrsintä, joka on edelleen yksi parhaista jyrsimistä mustaan rautaan. Lisäksi Avantecilta on tullut uutuutena erinomainen ohut kiekkojyrsin GB18, jossa halkaisijat ja lastuamissyvyydet ovat suhteessa erittäin suuria.

Lisäksi Avantec valmistaa 2-leikkuisia urapistotyökaluja. Tämä oli ensimmäistä kertaa messuilla, mutta olemme jokusia myyneet ja urien laatu on näillä työkaluilla erittäin hyvä. Lisäksi on aina hyvä muistaa, että Avantec on yksi maailman johtava vaihtopalallisten erikoistyökalujen tekijä.

WTO

WTO:lta messuilla oli esillä erityisesti tuttu, mutta erinomaiseksi osoittautunut Quickflex. Quickflexissä yhdistyy erinomainen käytettävyys jousikuormitteisen avaimen ansiosta, huippulaatu sekä joustavuus pikavaihtoadapterien ja pelkkien ER-holkkien käyttömahdollisuudesta. Uutta on hydrauliadapteri Quickflexiin, jolla saa jyrsintapin tiukasti kiinni esim. dynaamista jyrsintää varten.

Coolspeed -mallisto on laajentunut huomattavasti. Se on nyt saatavilla Ø16mm varrella, kun aiemmin oli ainoa vaihtoehto Ø25 pidin, joka on liian iso esimerkiksi pieniin sorveihin. Lisäksi on tullut useita muita erilaisia versioita, joten kun tarvitset 40000+ rpm. niin näillä onnistuu, eikä työstökoneen karan tarvitse pyöriä lainkaan. Versioina edelleen omat paineilmalle ja öljylle/emulsiolle.

Utilis

Utilis esitteli uuden Gold Linen -tuoteperheen, joka käytännössä eroaa vanhasta sarjasta siten, että näissä tulee leikkuuneste terän ylä- ja alapuolelle. Tämä on suuri etu lastun hallinnassa ja vakaan työstöprosessin ylläpidossa. Lisäksi pieni, mutta nerokas uudistus on teräpitimen yläpinnan karhennus. Öljyinen terävarsi saattaa olla liukas, niin karhennetussa pysyy ote paremmin.

Utiliksen toinen merkittävä uutuus on Multilub, eli työkalulankku Swiss type -sorveihin. Ero vanhaan versioon on sisään poratut nestekanavat, eli tähän versioon ei tarvitse enää letkutuksia erikseen. Tässäkin lankussa on kätevät stopparit, jolloin terän pituus pysyy samana, vaikka varren irrottaisi teräpalan vaihtoa varten.

Nine9

Nine9 tärkeimmät uutuudet ovat 2-leikkuiset vaihtopalalliset NC-porat ja ulkopuolisen nurkan vaihtopalalliset jyrsimet. Nyt saatavissa ovat myös ulkopuoliset nurkan pyöristykseen tarkoitetut R5-R10 -teräpalat.

Spreizer

Spreizer on meille entuudestaan tuttu toimittaja, mutta messuilla pääsimme ensimmäistä kertaa kunnolla tutustumaan heidän tuotteisiinsa. Heiltä löytyy erinomaisia ratkaisuja kiinnittämiseen – yksi esimerkki on kiinnitin, joka jäädyttää kappaleen levyyn kiinni. Tämä on erinomainen vaihtoehto, jos koneistaa esimerkiksi pieniä tai hankalan muotoisia muovisia kappaleita. Lisäksi löytyy perinteisiä magneettipöytiä.

Mittakoneille löytyy erittäin kätevä modulaarinen kiinnitinjärjestelmä, jossa levyyn tehdään jigit ja niitä yhdistelemällä saa nopeasti muokattua kiinnittimen eri työkappaleilta toiselle.

Isoille kappaleille löytyy erittäin kätevä pohjalevy, johon voi liittää erilaisia kiinnittimiä. Tämän ansiosta erilaisten asetusten tekeminen on huomattavan helppoa säästäen aikaa ja rahaa. 

Automaatiosovelluksiin Spreizerillä on nerokas pneumaattinen puristin. Puristin toimii paineilmalla molempiin suuntiin, jolloin puristusvoima on tasainen läpi koko puristimen liikealueen. Puristimessa on myös erikoisventtiili, jonka ansiosta valmistaja takaa puristusvoiman pysyvän muuttumattomana 24 h paineilman katketessa. 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä yllä mainittuihin tuotteisiin liittyen tai haluat tutustua tuotteeseen tarkemmin, ole yhteydessä!

Aki Mäki
044 555 7300

aki.maki@stt.as

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.