TUOTTEET

Verkkokaupassamme pääsette tutustumaan suureen osaan edustamistamme tuotteista ja myyntitiimimme auttaa aina tarvittaessa löytämään teille parhaan ratkaisun.

EDUSTAMAMME PÄÄMIEHET

Lupauksemme toimittaa konepajan työvälineitä kattavimmalla tuotevalikoimalla
perustuu laajaan valikoimaan erilaisia edustuksia.

Edustukset ovat Suomen Terätuonnin yli 20 toimintavuoden aikana
hioutuneet laajaksi ja kilpailukykyiseksi kokonaisuudeksi.

Pystymmekin tänä päivänä tarjoamaan ratkaisun lähes mihin tahansa koneistamiseen
ja siihen liittyvän työympäristön tarpeeseen.

Ohessa on lyhyesti esiteltynä olennaisimmat edustuksemme.

Löydä helposti työkalu kierteen sorvaukseen ja jyrsintään: C.P.T. – Tool Wizard 

Löydä sopiva työkalu poraukseen, jyrsintään ja purseen poistoon: Mikron Tool – Tool Finder

Löydä sopivat työkalupitimet helposti monitoimisorviisi: WTO – Tool Finder

Tarkista päämiestemme ajankohtaiset katalogit:

Lastuavat työvälineet laidasta laitaan. ZCC-CT:n valikoimasta löydät työvälineet sorvaukseen, poraukseen ja jyrsintään.

Kattava valikoima ja nopea 1-2 työpäivän
toimitusaika yhdistettynä erinomaiseen laatuun, joka ei häpeä tunnettujenkaan
kilpailijoiden rinnalla takaa kilpailukykysi.
Tämä valmistaja yllättää asiakkaat kerta toisensa jälkeen hinnallaan ja erinomaisella
laadullaan. Kun annat mahdollisuuden näille tuotteille, tulet hyvin todennäköisesti
yllättymään positiivisesti ja saamaan jopa 30%:n kustannussäästön nykyisiin
teräpaloihin verrattuna. Tämän uskallamme luvata lukuisten testien ja
referenssikohteiden turvin.

Avantec on yksi maailman johtavia vaihtopalallisten jyrsinten valmistajia Saksan Illingenista.

Suomessa tunnetuimmat tuotteet ovat pitkät, jopa 2,5xD siilijyrsimet sekä
kiekkojyrsimet. Yksi parhaita uutuuksia on suurensyötönjyrsin. Avantec on tunnettu
myös erittäin laadukkaista erikoistyökaluista ja teknisestä huippuosaamisesta.

Yksi Avantecin huippulaadun kulmakivistä on tarkkuushiotut, positiivisen geometrian
teräpalat, joiden ansiosta leikkuuprosessin keveys ja lastuvirta ovat omaa luokkaansa.
Avantecin teräpalan hinta tuntuu herkästi korkealta, mutta suhteutettuna kestoikään
tai yhdellä teräsärmällä lastuttavan materiaalin määrään, muodostuu siitä hyvin
kilpailukykyinen vaihtoehto.

WTO toimittaa erittäin laadukkaat monitoimisorvien pyörivät työkalut sekä kiinteät pitimet Saksasta.

Työstökonekohtaisesta valikoimasta löydät kattavasti omaan työstökoneeseesi sopivat
työvälineet. WTO:n QuickFlex on käytettävyydessään ja laadussaan alan terävintä kärkeä. QuickFlex on sorvin pyörivä työkalu, jossa voi käyttää sekä perinteistä ER-holkkia, että laajentaa työvälineiden monipuolisuutta erilaisilla pikavaihtoadaptereilla.

Konekohtaiseen valikoimaan pääset tutustumaan WTO:n online katalogista.

Fanarin kierretapit ovat niittäneet menestystä jo useamman vuoden ajan. Tuotekehitys on ollut huimaa viimeiset 10 vuotta.

 Nykyään heidän tuotteensa ovat
toistuvasti olleet vähintään yhtä hyviä ja parempiakin kuin niin sanotut premium -brändit. Hintatasossa huomaa näihin merkittävän edun, mutta laadusta ei tarvitse tinkiä. Päinvastoin – Fanar on viime vuosina panostanut myös jyrsintappien tuotekehitykseen. Vakiotapeista Mastermill on saavuttanut huikeita tuloksia erityisesti kirkkaisiin materiaaleihin. Pyynnöstämme valmistetut dynaamiset jyrsimet ovat olleet myös menestyneitä erinomaisen laadun ja todella kilpailukykyisen hintansa puolesta. Lisäksi valikoimaan kuuluu ylikoon kierretapit, joista vakio M-kierteet löytyvät vuorokauden toimitusajalla varastostamme.

HWR on erittäin laadukas ja kovassa kasvussa Suomenkin markkinoilla oleva saksalainen sorvin istukoiden ja työstökeskusten kiinnittimien valmistaja.

Keskeisimmät tuotteet ovat kompensoiva 4-leukapakka, 0-pistekiinnitteiset manuaalipuristimet aluslevyineen ja korotuspaloineen sekä sorvin istukan leukojen tuplaajat. Kompensoivalla pakalla on mahdollista kiinnittää myös monimuotoiset ja kulmikkaat kappaleet erittäin tarkasti keskiöön. Erona muihin 4-leukapakkoihin on, että myös pyöreän työkappaleen paikoituksen toistotarkkuus on +- 0,003mm. 0-pistepuristinjärjestelmä on yksinkertaisen nerokas.

Puristimet itsessään ovat kuten kilpailijoillakin, mutta aluslevyjen ja korotuspalojen kompakti mekaniikka erottaa HWR:n tuotteet muista. Tämän ansiosta kiinnitysreikien poraaminen on hyvin vapaata ja käytännössä ei ole mahdollista tulla tilannetta, jolloin puristin on jumissa aluslevyssä tai korotuspalassa. HWR:n tuotteista löytyy lisätietoja myös 2020 kirjoitetusta artikkelista uutuuksistamme, joka löytyy artikkelit -osiosta.

Rotoclear on saksalainen itsepuhdistuvien tuotteiden valmistaja, jonka Suomen edustuksen saimme loppukesästä 2022 yksinoikeudella. Heillä on kaksi tuoteperhettä, joista tutumpi suomalaisille konepajoille on työstökoneen lasiin kiinnitettävä pyörivä ikkuna ja toinen on vastaavaa itsepuhdistustekniikkaa sisältävä videokamera.

Rotoclear S3 on pyörivä ikkuna, joka pysyy puhtaana tilanteessa kuin tilanteessa tarjoten erinomaisen näkyvyyden työstöprosessiin. Ikkuna on halkaisijaltaan noin 30 cm. Puhtaana pysyminen perustuu lasin 2000 rpm. pyörimisvauhtiin sekä kevyeen ylipaineistukseen. Lasi on erittäin helppo asentaa, eikä työstökoneen lasia tarvitse rei’ittää.

Rotoclear C on halkaisijaltaan noin 7 cm ja pituudeltaan 5 cm kokoinen videokamera, jossa on 4000 rpm. pyörivä linssi ja kevyt ylipaineistus. Kameralla voi siis kuvata selkeästi leikkuunesteen roiskumisesta huolimatta, eikä sitä tarvitse käydä putsaamassa välillä. Kameraan on saatavilla erilaisia paketteja. Peruspaketti sisältää live-kuvaus-toiminnon yhdellä kameralla ja laajemmat paketit sisältävät erilaisia lisäominaisuuksia, kuten nauhoituksen ja ethernet-jaon.

Clampbooster tarjoaa uudenlaista teknologiaa työstökoneiden kevyeen automatisointiin.

Clampbooster on robotin tarttujaan kiinnitettävä momenttiväännin, jolla voi tavallista manuaalipuristinta käyttää robotilla. Työstökoneen pöydässä ei tarvitse olla paineilmaa tai hydrauliikkaa, mikä mahdollistaa vanhankin työstökoneen automatisoinnin ilman minkäänlaisia muutostöitä itse koneeseen.

Esprit CAM on erittäin laadukas CAM -ohjelmisto monenlaisiin konepajan ohjelmointitarpeisiin.
Erinomainen käytettävyys, sekä laadukkaat ja toimivat postarit ovat ohjelmiston vahvuus. 

Tarjoamme ohjelmistolle myyntipalvelut, suomenkielisen teknisen tuen ja lähitulevaisuudessa myös paikallisen
koulutuspalvelun. Oman osaamisen loppuessa meillä on erinomaiset yhteyshenkilöt Saksassa, joilta saamme tuen asiakkaidemme haasteissa, mutta asiakkaamme saa aina palvelun suomeksi.

Annamme myös ohjelmointipalvelua ja pystymmekin tehostamaan asiakkaidemme tuotantoa
uudelleenohjelmoinneilla ja mahdollisilla työvälineisiin liittyvillä kehitystoimenpiteillä. Tästä meillä ja asiakkaallamme on jo hyvät kokemukset. Erikoisosaajana Espritiin liittyen toimii Pekko Hiltunen ja hänellä
onkin parin vuosikymmenen vankka kokemus CAM- hjelmoinnista. Meihin kannattaa siis olla yhteydessä, kun haluatte tehostaa tuotantoanne tai ohjelmointianne.

Korealainen YESTOOL on erikoistunut vaihtokärkiporiin sekä kovametallikalvimiin.

Laadultaan nämä tuotteet ovat erittäin hyviä ja oikeastaan vain hinnassa huomaa eron kilpailijoihin. Näitäkin tuotteita meillä on laajasti varastovalikoimassamme.

Mikron Tool valmistaa nimensä mukaisesti mikrokokoisia kovametallityökaluja

Työkaluja keskiöporaukseen, poraukseen, jyrsintään sekä purseen poistoon halkaisija-alueelle 0,1mm-6,35mm. Kovametalliporat läpijäähdytyksellä löytyy 6xd, 10xd, 15xd, 20xd, 30xd ja 40xd. Tämäkin sveitsiläinen valmistaja on oman alansa huippuosaaja ja WTO:n CoolSpeedin kanssa nämä pienet työvälineet pystyvät suuriin tekoihin.

Utilis valmistaa Swiss Type -sorvaukseen erittäin laadukkaita työvälineitä Sveitsistä.

Utilis tarjoaa useita erittäin nerokkaita ratkaisuja Swiss Type -koneisiin, joissa monesti on erittäin vähän tilaa asetusten tekemiseen ja työvälineiltä vaaditaan tinkimätöntä laatua ja ennakoitavuutta. Utilikselta löytyy tarkasti hiotut työkalupitimet ja teräpalat erityistä keskiöintitarkkuutta vaativien pienten hienomekaanisten komponenttien valmistukseen. Lisäksi Utiliksen valikoimasta löytyy työkalunpitimet takatyöstöasemaan konekohtaisesti ja Multidec LUB konekohtaiset korkeapainejäähdytys komponentit.

Monet Nine9:n työvälineet ovat täysin uniikkeja, jollaisia ei löydy muilta valmistajilta.

Tunnetuin työkalu Nine9:ltä vaihtopalallinen viistejyrsin, joka toimii kaiverrusteränä ja NC-porana, mutta myös reunanpyöristystyökaluna teräpalaa vaihtamalla. Kaiverrukseen löytyvät myös erilliset vain siihen tarkoitetut vaihtopalatyökalut. Helix Drill on interpolaatiopora, jolla voi tehdä reiän tehokkaasti paikkoihin, joihin tavallinen pora ei pysty. Esimerkkinä puolikas reikä ADI1000 -valuun.

Vaihtopalallinen keskiöintipora on tehokas ja parantaa laatua. Teräpaloja on saatavissa useita eri geometrioita. ERgo puolestaan vähentää tilantarvetta ahtaissa Swiss -type koneissa esim. jyrsinrungoissa. Lisäksi Nine9:ltä löytyy helpposäätöiset ja kustannustehokkaat avartimet alueelle Ø5-Ø50 mm.

C.P.T. tarjoaa kaiken kattavan valikoima kierteen sorvaukseen ja jyrsintään liittyen.

Lisäksi erittäin kattava valikoima edullisia ja laadukkaita Swiss -type sorvauspuomeja.
C.P.T:n varasto on Saksassa ja saammekin hyvällä toimitusajalla toimitettua mitä erilaisimpia kierretyövälineitä. Heidän verkkosivuillaan on erinomainen ohjelma, jolla on helppoa löytää oikea työväline juuri omaan tarpeeseen työstöohjelman kera.

AutoGrip on erikoistunut hyvin monipuoliseen tarjontaan erilaisia sorvin pakkoja. 

Perinteisten voimaistukoiden lisäksi löytyy pitkän leukaiskun istukoita, holkki-istukoita, erityisesti viimeistelytyövaiheisiin sopivia kärjellisiä istukoita sekä koneistuskeskuksiin pneumaattisia ja hydrauli-istukoita. Näiden lisäksi myös vetosylinterit kuuluvat tuotevalikoimaan.

Romai on kulmapäihin erikoistunut saksalaisvalmistaja, joka on tunnettu erittäin laadukkaista tuotteistaan.

Kulmapäiden lisäksi Romai valmistaa myös monikarapäitä, joilla saa sarjatyöhön huomattavasti tehokkuutta. Kattavan vakiovalikoiman lisäksi Romai valmistaa kulmapäitä myös asiakkaan tarpeen mukaisesti, joten heidän puoleensa voi kääntyä tarpeessa kuin tarpeessa.

Italialainen tukkuri Link tarjoaa erilaisia työvälineitä aivan kaikenlaisiin tarpeisiin.

Linkiltä löytyy lastuavia työvälineitä, kattavasti erilaisia kiinnitintyövälineitä ja puristimia, käsityökaluja sekä Alpan laadukkaita mittavälineitä. Pienemmissä työvälineissä suoratoimituksella 24h toimitusajat. Linkin laajaan valikoimaan on mahdollista ison paperikuvaston lisäksi tutustua myös heidän verkkosivuiltaan.  Sieltä näkee varastotilanteen sekä voimassa olevan hinnan, mutta pyynnöistämme
huolimatta Suomeen ei ole mahdollista tilata suoraan sieltä. Huomaathan myös että osa special offer -tarjouksista ei ole voimassa Suomeen.

Worldia on erikoistunut ainoastaan CBN- ja timanttiteriin.

Olemme vuoden 2020 aikana koetelleet näitä teräpaloja erilaisissa kohteissa ja ne ovat osoittautuneet erittäin laadukkaiksi ja kustannustehokkaiksi. Tilaamme kaikki terät suoraan valmistajalta ja myymme nämä aina projektikohtaisesti turvautuen teräpalavalinnoissa valmistajan tekniseen osaamiseen. Toistaiseksi varastoimme teräpaloja vain asiakaskohtaisesti varmistaaksemme asiakkaillemme tuotteiden nopean saatavuuden.

Syic on oikea valinta, kun tarvitaan erittäin laadukkaita teräpitimiä tai avartimia.

Nämä tuotteet tulevat Taiwanista ja ne eivät ole halvimpia, mutta esimerkiksi
avarrinsarjat ovat erittäin laadukkaita ja käteviä. Lisäksi olemme myyneet heidän
lämpökutistekonetta, eli ns. krymppikonetta, joka on hintalaatu -suhteessaan ihan
omaa luokkaansa.

Silovalssaus on tehokkain menetelmä, kun tarvitaan hyvää pinnanlaatua. Yamasa on yksi maailman johtavia silovalssainten valmistajia.

Silovalssaukseen menetelmänä voit tutustua esimerkiksi lukemalla kirjoittamamme artikkelin. Tämäkin valmistaja tekee myös erikoisvalmisteisena asiakkaan tarpeen mukaisen valssaimen, jos koneessa on esimerkiksi vähän tilaa tai muuten haasteelliset olosuhteet ja vakiomitoilla olevat valssaimet eivät sovellu sellaisenaan.

Myymme eniten työkalunpitimiä Kemmlerin valikoimasta. Nämä tuotteet ovat yleensä nopeasti saatavissa ja kohtuullisen hintaisia, sekä tietysti hyvälaatuisia.

Myymme myös muiden valmistajien pitimiä asiakkaan tarpeen mukaan esimerkiksi Syiciltä ja Natholta. Natholta saa joitain tuotteita hieman edullisemmin, kun Syic taas edustaa alansa huippulaatua, mutta toimitusaika on pidempi ja hinta hieman korkeampi.

Italialainen Exomist on erikoistunut öljysumuimureiden valmistukseen. 

Laitteiden ominaisuudet ovat hyvin pitkälle kehitettyjä ja tarjoavat monia etuja laitteiden käyttöön: tuotekehityksessä on panostettu erityisesti yhteensopivuuteen työstökoneiden kanssa, nykyaikaiseen muotoiluun sekä helppoon laitteen käyttöönottoon ja ohjaukseen. 

Esimerkiksi kaikista malleista löytyy jokaisen suodattimen erillinen kunnonvalvonta. Se mahdollistaa, ettei kaikkia suodattimia tarvitse vaihtaa kerralla, vaan pelkästään jo vaihtoa kaipaavat. Lisäksi kehittyneemmissä malleissa on muita käyttöä tehostavia ominaisuuksia, kuten koneen käyttötuntien seuranta.

Kokonaisuutena Exomistin tuotteissa on erinomainen hinta-laatusuhde. 

Lue lisää laitteista artikkelistammeKorea Technicsillä on monipuolinen valikoima vaihtopalaporia erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Suosituimmat tuotteet Korea Technicsiltä ovat u-porat ja modulaariporat. Meiltä löytyy erittäin kattava valikoima näitä poria 1 päivän toimitusajalla varastostamme Liedosta. Nämä edulliset porat ovat vuosien varrella todistaneet suorituskykynsä monissa eri materiaaleissa ja koska näihin runkoihin sopii myös ZCC-CT:n teräpalat, saamme tarjottua erittäin suorituskykyisen yhdistelmän niin hinnan, kuin laadunkin suhteen. Korea Technicsin modulaariporat ovat nousseet hyvin suosituksi viime vuosina ja ne ovat täysin yhteensopivia muiden vastaavien tuotteiden kanssa.

Avalon-Machinesin viimeistelylaitteet ovat jotain uutta Suomen markkinoille.

Olemassa olevat toimijat on kohdennettu isojen kappaleiden täryhiontaan, mutta Avalon on panostanut erityisesti hienomekaanisten kappaleiden tehokkaaseen jäysteenpoistoon, hiontaan ja kiillotukseen. Avalonin viimeistelykoneen toimintaperiaate poikkeaa perinteisestä täryhiomakoneesta. Rumpu on kaksiosainen ja alempi puolisko pyörii pakottaen samalla hiontarakeet ja työkappaleet nopeaan liikkeeseen tehostaen hiontaprosessia.

Viimeistelyprosessi on jopa 6-10 kertaa nopeampi verrattuna perinteiseen täryhiontaan. Lisäksi koneisiin on saatavissa erottelupöydät helpottamaan kappaleiden poimintaa hiomarakeiden seasta. Kauttamme on saatavissa Avalonin koneista myös automatisoituja sovelluksia projektikohtaisesti.

Alpa on italialainen mittavälinevalmistaja, josta löytyy täysi valikoima mittavälineitä konepajan eri tarpeisiin. Laatu on erinomainen ja hinta kilpailukykyinen.

Alpan suosituimpia tuotteita ovat perus mittavälineet, kuten työntömitat aina tuhansien millimetrien pituuteen, mikrometrit, mittakellot sekä erilaiset kierretulkit, joissa pystymme olemaan erittäin kilpailukykyisiä.

Hollantilainen Becut on erikoistunut laadukkaisiin lappuporien kärkiin ja runkoihin. Heidän valikoimastaan löytyy useita erilaisia kärkilaatuja eri materiaaleille, sekä geometrioita, kuten 180° kärki tasapohjaisiin reikiin.  

Becutin kärjet eivät ole halvimpia, mutta laatu on osoittautunut riittävän hyväksi ollakseen silti edullisimmasta päästä. Toinen vahvuus on kattava varasto nopealla toimitusajalla. Varasto on Hollannissa, josta saadaan kärjet seuraavaksi päiväksi konttorillemme tai tarvittaessa asiakkaalle saakka.

Wittmann Toolsin laadukkaat vannesahanterät ovat tärkeä osa konepajan työvälinekokonaisuutta.

Tähän tarpeeseen tarjoamme saksalaiset vannesahanterät Wittmanilta.
Varastossamme on erittäin kattava valikoima eri kokoja kilpailukykyiseen
hintaan.

Toisinaan tarvitaan pikaterästyökaluja ja niitä meille toimittavat Sutton ja Werkö, sekä nopealla toimitusajalla tarvittaessa Link.

Werkö on edullisempi vaihtoehto, mutta toisinaan vaaditaan huomattavan korkeaa laatua. Tällöin löydämme Suttonin valikoimasta sopivat tuotteet. Pystymme toimittamaan myös erikoiskoon porat tilaustuotteina ja varastossamme on kattavasti erilaisia pikateräsporia sekä jyrsimiä.