Tuoteuutuuksia Suomen Terätuonnilta

HWR – kiinnitinratkaisuja Saksasta

Uutena edustuksena Suomen Terätuonnille tuli viime vuoden lopulla saksalainen kiinnitinratkaisujen valmistaja HWR. Uutuustuoteperheenään HWR esitteli EMO2019 -messuilla SOLIDLine® 0-pistekiinnitteiset mekaaniset puristimet. Suurimmat edut mekaanisissa puristimissa ovat:

  • nopea ja tarkka paikoitus
  • kappale on mahdollista koneistaa viidenneltä sivulta
  • koneistuskeskuksien kiinnitinratkaisu

Puristin itsessään on hyvin samanlainen kuin muut vastaavat markkinoilla olevat, mutta HWR erottuu edukseen SOLIDPoint® korotuskappaleiden sekä SOLIDPoint® pohjalevyjen mekaniikalla. Mekaniikka on toteutettu ainoastaan kolmella komponentilla, eli kahdella kiilamaisella lukituspalalla ja vaarnalla, joka liikuttaa yhtäaikaisesti molempia kiiloja. (kuva). Mekaniikka on hyvin yksinkertainen ja toimintavarma. Vaarnan toisessa päässä on tulpattuna kuusiokolo, joten lukituksen saa auki käytännössä missä tahansa vikatilanteessa. Tällaisen poikkeustilanteen lisäksi kompakti mekaniikka tuo etunaan myös mahdollisuuden porata pohjalevyyn kiinnitysreiät hyvin vapaasti merkityn uran ulkopuolelle.

SOLIDLine®  – mekaaninen puristin:

  • mekaniikka kolmella komponentilla
  • yksinkertainen ja toimintavarma
  • kiinnitysreiät porattavissa hyvin vapaasti

 SOLIDLine® -pohjalevyn mekaniikka

SOLIDLine® -tuoteperhe

SOLIDBolt® kustannustehokkuutta konepajoille

HWR lanseerasi myös SOLIDBolt® tuoteperheen, jossa on samat puristimet kuin SOLIDPointissa® hieman erilaisella kiinnitysratkaisulla. Kiinnitys on toteutettu siten, että kaikki kiinnitysmekaniikka on korotuspalassa. Aluslevyssä on vain 0-pistetapit pystyssä. Tämä on kokonaisuutena kustannustehokkaampi, koska kaikki mekaniikka on korotuspalassa, jolloin pohjalevy on edullisempi. Tämä myös toisaalta mahdollistaa asiakkaan omavalmisteisen ratkaisun yhdistämisen puristinjärjestelmään. Kaikkia puristintuotteita on saatavissa reikäjaolle 52×52 ja 96×96. Aluslevyjä ja korotuspaloja on myös versioina, joista löytyy molemmat reikäjaot samassa. HWR:n SOLIDLine® -tuotteet ovat 100% yhteensopivia muiden valmistajien tuotteiden kanssaja valmistetaan HWR:n tehtaallaan Saksan Oytenissa.

Kompensoiva leukapakka, joka sopii eri muotoisille kappaleille

HWR:n entuudestaan tuttu tuote on itsekeskittävä ja kompensoiva 4-leukapakka. Kompensoiva pakka on erinomainen ratkaisu, kun on tarpeen koneistaa pyöreiden kappaleiden lisäksi epäsymmetrisiä tai nelikanttisia kappaleita. Pakan vastakkaiset leuat toimivat pareittain, jolloin kumpikin leukapari keskittää työkappaleen erikseen. Leukaparit ovat mekaanisesti yhteydessä toisiinsa ja ensin kappaleeseen kiinnittyvät leuat ottavat ensin pintakosketuksen, jolloin vielä toinen leukapari kykenee liikuttamaan kappaletta mahdollistaen tarkan paikoituksen. Vasta lopuksi kaikki neljä leukaa kiristävät kappaleen lopulliseen kiinnitykseen. Paikoitustarkkuus 260-koon pakassa on erinomainen +- 0,003mm ja pakat ovat saatavissa alkaen 160 mm voimaistukasta aina 2000 mm saakka. Tuotteisiin voi tutustua paremmin Suomen Terätuonnin tiloissa (toistaiseksi vain yksityisesittelynä) tai verkosta HWR.de löytyy asiaa havainnollistavia videoita.

Kompensoiva 4-leukapakka

  • toimii pyöreiden kappaleiden lisäksi myös epäsymmetrisissä ja nelikanttisissa kappaleissa
  • erittäin tarkka paikoitus leuoilla

HWR:n kompensoivalla nelileukapakalla keskität tarkasti lähes kaiken muotoiset kappaleet

Jos sinulla heräsi kysymyksiä yllä mainittuihin tuotteisiin tai kiinnostuit esimerkiksi HWR:n kompensoivasta pakasta ja haluat tutustua tuotteeseen tarkemmin, ole yhteydessä Akiin. Tarvittaessa järjestämme esittelytilaisuuden Terätuonnin tiloissa.

Aki 044 555 7300
aki.maki@stt.as

Suomen Terätuonnin suuntaviivana on tarjota asiakkaille erinomaista ja asiantuntevaa palvelua. Toimitamme mahdollisimman laajan kattauksen konepajoissa tarvittavista tuotteista myös muiden kuin lastuavien työvälineiden osalta. Tämä tietysti aina asiakkaan tarpeiden mukaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisilla tuotteilla sekä kustannustehokkaasti. Haluammekin esitellä joitain konepajamessuille suunniteltuja tuoteuutuuksia sekä kokemuksia jo viime messuilla esitellyistä tuotteista.

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.