PALVELUT

Sen lisäksi, että asiakkaanamme saat kaikki konepajan työvälineet ja oheistuotteet kauttamme, voit hyödyntää liiketoimintaasi lisäarvoa tuovia palvelujamme ilman erillistä lisämaksua. Varmistamme, että työkalusi pysyvät hyvässä terässä, tavaraa on aina riittävästi hyllyssä ja tuotantosi rullaa tehokkaasti.

TEROITUS – lisää terien käyttöikää ja säästä

Kun kovametalliterät, kuten poranterät ja jyrsintapit, kuluvat käytössä, niitä ei kannata heittää romukoppaan. Toimita ne kauttamme huoltoon ajoissa, niin terät saavat helposti ja edullisesti lisää käyttöikää.

Lähetämme työkalut Düsseldorfiin ZCC-CT:n teroitusyksikköön, jossa ne teroitetaan ja pinnoitetaan. Pinnoitus on vastaavanlainen kuin uusissa terissä, eli käytännössä terän toiminnallisuus palautuu uudenveroiseksi. ZCC-CT teroittaa oman merkkisten terien lisäksi myös muiden valmistajien teriä.

Emme veloita omasta palvelustamme mitään ylimääräistä, vaan maksat ainoastaan ZCC-CT:n teroituspalvelun hinnan. Uuden terän ostamiseen verrattuna teroitus on erittäin kannattava vaihtoehto, ja terät voidaan teroittaa useita kertoja elinkaarensa aikana.

Alueesi myyjä ja ammattitaitoinen konttorihenkilökuntamme antaa mielellään lisätietoja aiheesta. Teroitushinnaston löydät oheisesta linkistä.

Näin hyödynnät teroituspalvelua:

 1. Soita meille.
 2. Haemme terät tai toimitamme sinulle laatikon, jossa voit lähettää terät ZCC-CT:n teroitusyksikköön.
 3. Noin kahden viikon kuluttua saat terät takaisin toimitettuna suoraan osoitteeseesi.
 4. Jos teroituksen ja pinnoituksen arvo on yli 150 €, paluurahti on maksuton.

HYLLYTYSPALVELU – aina sopiva määrä tuotteita hyllyssä

Tilatessasi työvälineet meiltä pääset erittäin helpolla tilausten ja toimitusten suhteen. Tarjoamme ilman lisäkustannuksia hyllytyspalvelun, jolla huolehdimme varastosi ylläpidosta. Näin varastossasi on aina oikea määrä työvälineitä eikä sinun tarvitse huolehtia tilaamisesta. Säästät aikaa ja varmistat sen, ettei työvälineiden puute hidasta tuotantoasi.

Käytössäsi ovat aina uusimmat versiot tuotteistamme. Omien tuotteidemme ohella voimme toimittaa myös muiden valmistajien tuotteita järkevillä hinnoilla.

Hyllytyspalvelumme eroaa muiden toimijoiden palvelusta siinä, että se vastaa aina yrityksesi tarpeeseen: emme ylitäytä hyllyjä, vaan toimitamme tuotteita vain sen verran kuin hyllyssäsi on vajetta sovittuihin tuotemääriin nähden.

Näin käytät hyllytyspalvelua:

 1. Ota meihin yhteyttä, niin sovitaan palaveriaika luoksesi.
 2. Katsotaan yhdessä varastoitavat tuotteet ja määrät, joiden mukaisesti haluat niitä olevan hyllyssä.
 3. Käymme jatkossa sovituin väliajoin (esim. 1–4 vk välein) täyttämässä hyllysi tämän sopimuksen mukaisesti.
 4. Maksat tuotteista vasta siinä kohtaa, kun ne on laitettu hyllyysi. Et siis sitoudu ostamaan enempää kuin oikeasti tarvitset, vaan aina yhdessä sovittujen reunaehtojen mukaisesti.

HUOLTO – työkalut kustannustehokkaasti käyttökuntoon

Myymiimme tuotteisiin saat kauttamme kätevästi huoltopalvelut ja varaosat, jotta työsi pääsee taas jatkumaan mahdollisimman nopeasti. Muun muassa WTO:n pyörivien työkalujen ja Romain kulmapäiden huoltoa asiakkaamme ovat hyödyntäneet paljon.

Huoltokäytännöt vaihtelevat päämiehittäin, mutta esimerkiksi WTO:n osalta toimimme aina siten, että haemme huollettavat työvälineet ja lähetämme ne Saksaan heidän tehtaalleen. He purkavat työkalun ja tarkistavat, mitä osia työkaluun tulee vaihtaa sekä tekevät tarjouksen huollosta. Vasta tässä vaiheessa päätät, huolletaanko vanha työkalu vai hankitko mieluummin kokonaan uuden. Jos valitset huollon, maksat vain niistä osista, jotka ovat vaihdon tarpeessa sekä vaihtoon liittyvästä työstä.

Pääsääntöisesti pyörivän työkalun huolto maksaa noin puolet uuden vastaavan työkalun hinnasta, ja valtaosa huoltotarkastukseen lähetettävistä työkaluista huolletaan. Huollon jälkeen työkalu on lähes uudenveroinen ja WTO myöntää huolletuille työkaluilleen 3 kuukauden takuun.

Toimi näin:

 1. Kun huomaat, että työkalusi ei ole enää täydessä iskussa, soita meille.
 2. Haemme huollettavan työkalun tai voit toimittaa sen meille.
 3. Toimitamme työkalun valmistajan tehtaalle huoltoon. Kun saamme sieltä huoltotarjouksen toimitusaikoineen, pyydämme siihen vahvistuksen sinulta.
 4. Välitämme vahvistuksen huoltoon ja toimitamme sinulle lopullisen tilausvahvistuksen.

LEIKKUUNESTEIDEN SEURANTA – pidempi käyttöikä sekä leikkuunesteelle että työkalulle

Metallintyöstössä hyväkuntoisella leikkuunesteellä on tärkeä merkitys: se muun muassa varmistaa työstöprosessin onnistumisen ja suojaa työstökonetta. Arjessa leikkuunesteen tilan seuranta jää kuitenkin helposti tekemättä, ja se voi päästä hyvinkin huonoon kuntoon.

Teräskappaleita säilytetään usein ulkona, ja niihin siellä tarttunut lika päätyy työstettäessä leikkuunesteeseen. Lopulta seassa voi olla monenlaisia epäpuhtauksia, ja sen seurauksena bakteerit pääsevät lisääntymään nesteessä aiheuttaen pistävää hajua.
Säännöllisellä leikkuunesteen seurannalla tilanne voidaan ennaltaehkäistä ja pitää leikkuunesteen vaihtoväli pidempänä.

Kun hankit meiltä leikkuunesteen, tarjoamme aina maksuttomana lisäpalveluna säännöllisen leikkuunesteen seurannan. Sen ansiosta leikkuuneste pysyy kunnossa, ja säästät merkittävästi aikaa sekä rahaa.

Näin leikkuunesteen seurantapalvelumme toimii:

 • Käymme mittaamassa leikkuunesteen konsentraattipitoisuuden ja ph-arvon esimerkiksi 4–6 vk välein.
 • Tarvittaessa annamme suosituksia toimenpiteille
 • Jos nesteen pitoisuus on laskenut alle suositusarvojen, uhkana bakteerien lisääntyminen, mikä näkyy ph-arvon laskun alle 8,5:n. Usein nopea pitoisuuden nosto auttaa tilanteeseen, mutta toisinaan tarvitaan biosidiä bakteerien eliminoimiseen ja leikkuunesteen tervehdyttämiseen.
 • Samalla tarkistamme, onko pinnassa ylimääräisiä öljyjä.

TUOTANTOPROSESSIN TEHOSTAMINEN – haasta meidät!

Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme mahdollisimman kustannustehokkaat ja juuri heidän tuotantoonsa sopivat työvälineet. Lunastamme tämän lupauksen myös käytännössä: kun haluat tehostaa koneistusprosessiasi, etsimme siihen parhaan ratkaisun ja vasta menetelmän toimiessa veloitamme työvälineistä. Pystymme Esprit CAMilla simuloimaan prosessin ja useimmille työstökoneille tekemään optimaaliset työstöradat.

Tarpeesi voi olla esimerkiksi lyhentää koneistusaikaa. Antamiesi tietojen perusteella laskemme, kuinka paljon koneistusaikaa saadaan lyhennettyä, jos menetelmiä muutetaan ja työhön valitaan erityyppiset työkalut. Kustannustehokkuus ei aina tarkoita halvinta työkalua, vaan monissa tapauksissa hieman kalliimpi ja tehokkaampi työkalu saattaa tehdä prosessista edullisemman.

Monipuolinen konepajataustamme ja kokemuksemme työvälinetoimittajana on tuotantoprosessien kehittämisessä suureksi hyödyksi. Olemmekin pystyneet tehostamaan asiakkaidemme koneistusprosesseja jopa 30 %.

Mikäli emme pysty saamaan prosessissanne aikaan minkäänlaisia säästöjä, niin emme luonnollisesti veloita palvelustamme mitään. Onnistuessamme tuomaan säästöjä ja menetelmämme jäädessä käyttöön toimittamillamme työvälineillä, palvelu on myös maksuton. Kanssamme sinulla on siis mahdollisuus saavuttaa pelkkiä hyötyjä.

Näin voimme auttaa:

 1. Kerro meille, millainen tarve sinulla on tuotantoprosessin tehostamiseen.
 2. Teemme laskelmat, kuinka paljon koneistusprosessia saataisiin tehostettua menetelmiä muuttamalla ja erilaiset työkalut valitsemalla.
 3. Toimitamme tarvittavat työkalut konepajallesi ja tulemme mukaan tuotannon ylösajoon.
 4. Maksat työkaluista vasta sitten, kun olemme osoittaneet, että prosessissa saavutettiin hyötyjä.