CrazyDrill Cool XL 40 x d – porausta läpijäähdytyksellä

Läpijäähdytyksellä varustettu CrazyDrill Cool XL 40 x d -poranterä on saatavana halkaisijoissa 2,0–6,0 mm. Kaikki poranterät ovat pinnoitettuja ja kaksileikkuisia. 30 x D pituuteen saakka halkaisijat alkaen 1,0 mm.

Poraussyvyys on jopa 40 x D, joten CrazyDrill Cool XL parantaa merkittävästi tehokkuutta verraten hitaisiin ja kalliisiin syväporausmenetelmiin, kuten kanuunaporaukseen.

Poran nestekanavat varmistavat leikkuunesteen tasaisen virtauksen poran kärkeen. Halkaisijaltaan pienien porien varsissa on tehokkaan nestevirtauksen takaava lisäsäiliö, joka tuo porausalueelle kolminkertaisen tilavuusvirran nestepaineen pysyessä samana. Tämä tekninen toteutustapa takaa suuren leikkuunopeuden ja tehokkaan lastunpoiston. Kestävä eXedur SL -pinnoite suojaa teriä kuumenemiselta ja kulumiselta varmistaen niiden pitkän käyttöiän.

Optimoitu leikkausgeometria pitää lastut lyhyinä. Suuri lastutila vähentää lastutilan tukkeutumisriskiä ja auttaa poistamaan lastut tehokkaasti. Enimmäisporaussyvyys 40 x D voidaan porata yhdellä askeleella suurella leikkuunopeudella ja syötöllä ilman lastu-uran erillistä tyhjentämistä.

Suosittelemme alkureikien poraukseen tasaisilla ja suorilla pinnoilla Mikron Tool CrazyDrill Pilottia tai CrazyDrill Coolpilottia ja kaltevilla pinnoilla 60 asteen kulmaan saakka CrazyDrill Crosspilottia. CrazyDrill Pilotin, Coolpilotin tai Crosspilotin käyttö yhdessä CrazyDrill Cool XL:n kanssa parantaa poratun reiän laatua varsinkin toleranssien ollessa tiukkoja. Lisätietoja on porausprosessin kuvauksessa.

Etkö löytänyt halkaisijaltaan tai pituudeltaan sopivaa CrazyDrill Cool XL -vaihtoehtoa? Kysy meiltä räätälöityjä versioita!

Teroitus: Terät voidaan uudelleen teroittaa 2,0 mm:n halkaisijasta alkaen.

CrazyDrill Cool XL – tarkkaa ja nopeaa porausta jopa 40 x d:n syvyyteen

Jäähdytysnesteen tyyppi: Parhaiden tulosten saavuttamiseen Mikron Tool suosittelee suoran leikkuuöljyn käyttöä jäähdytysnesteenä. Hyvä tulos saavutetaan myös käyttämällä vähintään 8 % emulsiota.

Suodatus: Läpijäähdytyksen yhteydessä on ehdottomasti käytettävä laadukkaita suodattimia. Mikropartikkelit tai lastunkappaleet voivat tukkia jäähdytysreiät, jolloin tilavuusvirta pienenee merkittävästi. Varsinkin halkaisijaltaan pienten porien yhteydessä on noudatettava seuraavia suodatussuosituksia:

 • poran Ø < 2 mm: suodatus ≤ 0,010 mm
 • poran Ø < 3 mm: suodatus ≤ 0,020 mm
 • poran Ø < 6 mm: suodatus ≤ 0,050 mm.
 

Jäähdytysnesteen paine: Luotettavan porauksen varmistamiseksi on noudatettava alla olevan taulukon mukaisia jäähdytysnesteen vähimmäispaineita. Paineen on oltava sitä suurempi, mitä pienempi poran halkaisija on. Yleinen periaate on, että mitä suurempi paine, sitä parempi jäähdytysteho ja lastunpoisto. 

Terän Ø (mm)               Vähimmäispaine (baaria)
                                              15/20 x D          30/40 x D
1,0                                       70                           80
2,0                                       50                           70
4,0                                       40                           60
6,0                                       30                           50

Teränpitimiksi suositellaan hydrauli-istukkaa, tarkkuusistukkaa tai kutisteistukkaa.

 

CrazyDrill Cool 15 x d, 20 x d, 30 x d ja 40 x d

Mikron Tool suosittelee käytettäväksi CrazyDrill Pilot -poria CrazyDrill Cool XL -porien kanssa:

 • CrazyDrill Pilot pilottiporaksi
 • CrazyDrill Coolpilot pilottiporaksi vaikeasti työstettäville materiaaleille
 • CrazyDrill Crosspilot pilottiporaksi kalteville pinnoille.
 

Pilottiporaus ja poraus

Pilottiporaus CrazyDrill Pilot- tai Coolpilot-poralla takaa täydellisen alkureiän sekä keskiöinnin tarkalle ja tasalaatuiselle poraukselle. 

 

Porausprosessi: CrazyDrill Cool XL

1. Pilottiporaus

Suorille pinnoille CrazyDrill Pilot tai Coolpilot, kalteville pinnoille CrazyDrill Crosspilot.

2. Porausprosessi

 • Leikkuuneste päälle.
 • Vie pora pilottireikään (karanopeus n = enintään 500 rpm ja syöttönopeus vf = 1 000 mm/min) syvyyteen 1,8 x D ( pora jätetään irti pilottireiän pohjalta 0,2mm).
 • Laita kara pyörimään suositellun pyörimisnopeuden mukaan ja odota, että haluttu pyörimisnopeus saavutetaan ( ohjelmoi pieni viive tarvittaessa ).
 • Poraa reikä yhdellä askeleella.

3. Reiästä poistuminen

 • Kun haluttu poraussyvyys on saavutettu, palaa 2 x D:n poraussyvyyteen 2-3 kertaisella syöttönopeudella.
 • Hidasta pyörimisnopeus 500 rpm.
 • Poista poranterä reiästä 500 rpm ja syöttönopeudella vf =1 000 mm/min.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä yllä mainittuihin tuotteisiin liittyen tai haluat tutustua tuotteeseen tarkemmin, ole yhteydessä!

Aki Mäki
044 555 7300

aki.maki@stt.as

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.