Suomen Terätuonti 20 vuotta

Suomen Terätuonti täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen aikana yrityksestämmeon muodostunut merkittävä toimija.Olemme erityisesti lastuavan työstön saralla suomalaisen konepajateollisuuden kokonaisvaltainenja ratkaisukeskeinentyökalutoimittaja.

Vuonna 2002 perustettu Suomen Terätuonti on seitsemänhenkilöä työllistäväkonepaja-alan tuotteiden maahantuonti-ja myyntiyhtiö. –Erittäin laajan tuotevalikoimamme ansiosta pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen ja taloudellisen ratkaisunkonepajoille.Olipa kyse sitten lastuavista työvälineistä, kiinnittimistä, mittavälineistä tai muista konepajan tarvitsemista tuotteista, kertoo Aki Mäki.

–Henkilökunnallamme on vankka konepajatausta ja palvelualtis asenne, jolloin asiakas saaaina henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua riippumatta missä päin Suomea sijaitsee. Verkkokaupassamme pääseetutustumaan suureen osaan edustamistamme tuotteista,ja myyntitiimimme auttaa aina tarvittaessa löytämään parhaan ratkaisun, jatkaa Mäki

”Asiakkaan etu on myös meidän etumme”

Seppo Niemisen ja Simo Gustafssonin perustamanSuomen Terätuonnin omistajuus meni uusiksi vuonna 2019. Seppo Niemisen jäätyä pois yrityksestä Simo Gustafsson sai vierelleen omistajina uudet ketjukaverit Joni Vartiaisen ja Aki Mäen.Uuden trion johdolla yrityksen yleisilme ja ulkoasu laitettiin täysin uusiksi. Myös toimintamallit ja -tavatuudistettiin. –Olimme Jonin kanssa aiemmin pöydän toisella puolella asiakkaina ja tiedämme,mitä asiakkaat haluavat toimittajiltaan. Etsimme aina asiakkaan kannaltajärkevimmän vaihtoehdon. Meidän toimintafilosofiassamme asiakkaan etu on myös meidän etumme, valaiseeMäki toimintamalleja.

Pääbisnes lastun irrottamisessalaadukkailla ratkaisuilla

Meillätekeminen painottuu lastun irrottamisen ympärille. –Meillä on alati kasvava laaja valikoima lastuavan puolen ratkaisuja, joista keihäänkärkimerkkeinä ovat Avantec, ZCC-CT, WTO sekäFanar-kierretapit ja dynaamiset jyrsimet.Tarjoamme lastuaviin työstökoneisiin kaiken tarvittavan asiantuntevalla palvelullamme.

–Esimerkiksi Avantecsaattaa vaikuttaamonessa kohtaa hankintahinnaltaan kalliilta, mutta tarkempi tutustuminen osoittaa sentuottavimmaksi työkaluksi.Avantecin pitkiä modulaarisiasiilijyrsimiä ei ole kenelläkään muulla toimijalla tarjolla.Niillä voidaan koneistaa aina 2.5xD syvyydellä tehokkaasti,esimerkiksi Ø100 mmsiilijyrsimellä lastuamissyvyys voi olla 250 mm. Kaikki Avantec-teräpalat on tarkkuushiottuja ja monikerrospinnoitettuja, jonka ansiosta niiden kulutuskesto on erinomainen, kertoo Mäki.

–Kovaa suosiota nauttii myös ZCC-CT.Tämänvalmistajankokonaisvaltaisesta osaamisesta kertoo muun muassa seikka, että he tekevät kovametallinsa itse. Vaikka ZCC-CT teräpalat ovat edullisia, siltiheidänpalansapesevät kalliimpien kilpailevien merkkien tuotteita. ZCC-CT hinta-laatusuhde onkin erinomainen.

Esprit CAM-osaamista

Viime vuoden lopulla valikoimiimmeliittyi Esprit CAM, johontarjoamme itse ohjelmiston lisäksikoulutusta ja teknistä tukea. Tämän sektorin erikoisosaajaksipalkattiinPekkoHiltunen.Häneltälöytyy 20 vuoden CAM-kokemus. –Esimerkkinä mainittakoon, että erään toteuttamamme ohjelmointiprojektin kohdalla asiakkaan koneistusaika putosi ohjelmaa ja työvälineitä muokkaamalla25 %.Kannattaakinolla yhteyksissä meihin liittyen menetelmäsuunnitteluun,koneen ohjelmointiinja CAM hankintaan, sillä Pekollaon paljon annettavaa tällä sarallakehottaa Mäki.

–Toisena esimerkkinä voisi nostaa viime vuodelta projektin, jossa kävimmekonsultinomaisestiläpi kaikki asiakkaan vakiotuotteet menetelmäsuunnitteluineen.Itse ohjelmointihoidettiin asiakkaan toimesta.Lopputuloksena kulut tippuivat olennaisesti ja ylityön tarve poistuikokonaan. Konepajojensiiskannattaa olla rohkeasti yhteydessä meihin,jos tuotannossa on ns. pullonkauloja, voimme yhdessä etsi ratkaisuja niiden poistamiseksi,sillä homma kehittyy koko ajan ja niin myös työkalut. Meidän tehtävämme on tuoda nämä uusimmat ja tehokkaimmat ratkaisut asiakkaidemme ulottuville, jatkaa Mäki.

Isot varastotja ERP nopeiden toimitusten takuuna

Vuositasolla meillä on aktiivisia asiakkaita paljon. Mäen mukaan kysyntä on edelleen hyvällä tasolla, eikä maailman epävarmuus ole vielä näkynyt kysynnän alenemisena. 

–Haluamme olla paitsi asiantunteva ja palvelualtis kumppani myös nopea. Nopeiden toimitusten takuuna toimii isovarastomme. Teemme myös hyllytyspalveluaasiakkaillemme ja heidän tuotteidensa varastointiatäällä meidän omassa varastossamme. Näinsaamme tuotteet yhden päivän toimituksella asiakkaalle eikä heillemuodostu lainkaan varastointikuluja. Tällä myös varmistetaan tavaran saatavuus, kertoo Mäki.

–Olemme panostaneet paljon tilausjärjestelmän ja logistiikan hoitoonja täsmällisyyteen, jotta saamme varmasti hoidettua tuhansia tilausrivejäkuukaudessa. Kun tilausrivejä on paljon, olemme tehneet sisäisesti tiettyjä toimia, jotta pystymme toimittamaan tilaukset oikein ja oikeaan aikaan. ERP:mme on räätälöity tätä varten, se muun muassa hälyttää toimittamattomista työkaluista. 

Paljon uusia tuotteita konepajoille

Etsimmekoko ajan ratkaisuja, joilla voidaanparantaa suomalaisten konepajojen kilpailukykyä. Esprit CAM:n lisäksi lähiaikoina valikoimiin ovat liittyneet HWR-nollapistekiinnittimet ja nelileukapakat, DOGA-paletinvaihtojärjestelmät, Walmag-magneettipöydät ja -pakatsekä VITO-leikkuunesteen puhdistuslaite. Lisäksi lastuavalle puolelle on tullut lisää päämiehiä.

–2,5 viimeisen vuoden aikana lähes kaikki asiat ovat menneet eteenpäin ja uudistuneet. Uudistukset eivät pääty näihin, vaan haluamme kehittyä edelleen. Nytkin on käynnissä uusien omien liiketilojemme rakennusprojekti. Lietoon valmistuviin uusiintiloihin tulee muun muassa Show Room. Pyrimme myössiihen, että olemme asiakaskunnallemmeyhä useamminkokonaisvaltainenkumppani,emmekäpelkästään terätoimittaja. Haluamme olla myös haluttu työnantaja.Yritys,johon halutaan töihin, päättää Mäki.

Artikkeli julkaistu aluperin Eurometallin verkkolehdessä 27.4.2022

Suomen Terätuonti tarjoaa leikkuunesteiden mittauspalvelua.

Aki, 044 555 7300
aki.maki@stt.as
Lisätietoja: www.suomenteratuonti.fi

Suomen Terätuonnin suuntaviivana on tarjota asiakkaille erinomaista ja asiantuntevaa palvelua. Toimitamme mahdollisimman laajan kattauksen konepajoissa tarvittavista tuotteista myös muiden kuin lastuavien työvälineiden osalta. Tämä tietysti aina asiakkaan tarpeiden mukaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisilla tuotteilla sekä kustannustehokkaasti. Haluammekin esitellä joitain konepajamessuille suunniteltuja tuoteuutuuksia sekä kokemuksia jo viime messuilla esitellyistä tuotteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *