HWR – saksalaista tehokkuutta ja innovatiivisuutta kiinnityslaitteisiin

HWR on saksalainen kiinnitinvalmistaja, jonka vuosikymmenien kokemus näkyy innovatiivisina ja laadukkaina tuotteina. Tällä kertaa tarkoituksena on tuoda esille laitteiden lisäksi myös itse yritystä ja sen historiaa. 

HWR:n tarina sai alkunsa 1989, kun Volker Henke perusti vanhempiensa autotalliin yhden hengen mekaaniseen suunnitteluun keskittyneen yhtiön. Hyvin nopeasti projektien määrä kasvoi, ja yritys siirtyi uusiin tiloihin sekä palkkasi työntekijöitä.

Vuoden 1990 lopussa HWR sai koko Saksan alueen edustuksekseen englantilaisen Thame Workholdingin. Yhtiön asiakaspohja kasvoi merkittävästi koko Saksan alueella ja toiminta keskittyi erityisesti Pohjois- ja Keski-Saksaan. Yritys laajensi toimintaansa koko 1990-luvun. Tuoteportfolioon tuli manuaali- ja hydrauli-istukat sekä asiakasräätälöidyt tuotteet. Vuonna 1997 yhtiö rakensi uudet toimitilat nykyiseen sijaintiinsa Oyteniin.

 

HWR:n tehdas Oytenissa

 

2000-luvun alkupuolella HWR ja Lang aloittivat yhteistyön kehittämällä yhdessä INOGrip®-leuan. Tämä leuka on eräänlainen esiaste sittemmin tunnetuksi tulleen hammastetun puristimen leuasta. INOGrip® oli tarkoitettu sorvin pakkaan ja ideana oli saada pakan puristusvoimaa alas ”leimaamalla” urat kappaleeseen, jolloin kappale pysyy hyvin kiinni, vaikka puristusvoima on matala. Samaan aikaan HWR sai vastuulleen Langin tuotteiden myynnin Keski- ja Pohjois-Saksassa.

Terätuonti HWR kiinnityslaite
HWR:n messu-uutuuksia

Jatkuva tuotekehitys on varmistanut edistykselliset ratkaisut

Vuonna 2009  HWR julkaisi INOZet® leukatuplaaja, joka on vielä nykyäänkin varsin suosittu tuote, kun on tarve kiinnittää pakkaan ohutseinäisiä kappaleita. INOZet®:n avulla 3-leukapakasta saadaan kompensoiva 6-leukapakka, mikä vähentää kappaleiden muodonmuutoksia merkittävästi.

 

Kehitystyö jatkui ja parin vuoden päästä julkaistiin INOTop® sorvinleuka, jolla on mahdollista kiinnittää erittäin ohutseinäisiä kappaleita sorvin pakkaan. Käytännössä INOTop® on pieni puristin. Sen avulla kappaleesta voidaan ottaa tavallaan pihtiote, jolloin kappale on hyvin kiinni minimaalisella puristusvoimalla.

 

Vuonna 2013 HWR kehitti keskeisimmän tuotteensa, joka edelleen on omassa kategoriassaan edelläkävijä. Kyseessä on tietenkin INOFlex® eli kompensoiva 4-leukapakka. Tässä vaiheessa pakkaa oli saatavana ainoastaan sorveihin, mutta vuonna 2016 julkaistiin INOFlex® VL, mikä on massaltaan optimoitu manuaalitoiminen kompensoiva 4-leukapakka koneistuskeskuksiin ja karusellisorveihin. Tänä päivänä tuollainen pakka on saatavissa aina 2000 mm:n halkaisijaan saakka.

 

Kun HWR:n ja Lang:n tiet erkanivat, HWR kehitti oman SOLIDLine® 0-pistekiinnitinteknologiaan perustuvan tuoteperheen, jonka he esittelivät EMO-messuilla vuonna 2019. He etsivät myös Suomeen uutta edustajaa ja saman vuoden lopulla HWR:n myynti siirtyi Suomen Terätuonnille. Sen jälkeen laitteiden myynti on kasvanut tasaiseen tahtiin. 

 

HWR:n tuotteiden laatu on vakuuttanut myös maailman suurimman työstökonevalmistaja DMG Morin. Heidän työstökoneensa on mahdollista varustaa jo tehtaalla HWR:n kompensoivalla INOFlex® 4-leukapakalla.

 

HWR:n tinkimätön tuotekehitys jatkuu ja tämän syksyn EMO-messuilla he esittelivät uuden SOLIDBolt® järjestelmään kiinnitettävän puristimen, sekä pikavaihtoleuoilla varustetun INOFlex® pakan. Puristimen etu verrattuna perinteiseen on, että sen saa suoraan 0-pistetappeihin kiinni. Esimerkiksi vaakakaraisessa työstökeskuksessa se mahdollistaa pelkkien kierrereikien poraamisen tolppaan sen sijaan, että pitäisi ostaa myös aluslevyt. Tämä säästää merkittävästi hankintakuluja.
HWR Inoflex®

Meidän edustuksesta löydät HWR:n SOLIDLine ja INOLine -tuotesarjat, käy tutustumassa tuotteisiin!

Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai haluat tutustua yrityksen tuotteisiin tarkemmin, ole yhteydessä!

Aki Mäki
044 555 7300

aki.maki@stt.as

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.