Nine9 Helix Drill – yhdistelmä vaihtopalajyrsintä ja poraa

Perusideana on valmistaa reikä interpolaatiokoneistuksena, jolloin reiän halkaisija on ohjelmoitavissa juuri haluttuun halkaisijaan. Nopeudessaan Helix Drill ei pärjää tavanomaisille porille, mutta tässä työkalussa on lukuisia muita etuja ja on paikassaan siten korvaamaton. Ei yksinkertaisesti ole olemassa toista työkalua, jolla on mahdollista tehdä kaikki poraukset, mitä Helix Drillillä pystyy.

Helix Drill on työkalu, joka puree lähes kaikkiin materiaaleihin

Helix Drill toimii lähes joka materiaalissa ja kovin materiaali, jossa tiedän asiakkaani työkalua käyttäneen menestyksekkäästi on ADI1000 -valu. Helix Drilliä on saatavissa ulkopuolisella jäähdytyksellä oleva kiinteä työkalu, tai läpijäähdytetty versio kierrettävällä nupilla. Varsia löytyy teräksisinä lyhyisiin reikiin ja täyskovametallisina pidempiin, jopa 8xD reikiin halkaisija-alueella Ø13-Ø65mm. Lastunhallinnan varmistamiseksi suosittelemme käyttämään läpijäähdytettyä versiota aina kuin mahdollista. Lastu kuitenkin on hyvin kevyttä, koska teräpalan hammastus tekee siitä hyvin hienojakoista. 

Helix Drillin avulla pienelläkin työstökoneella saa isoja reikiä

Helix Drill on parhaimmillaan, kun on tarve tehdä esimerkiksi puolikasta reikää, lähteä poraamaan vinosta tai kuperasta pinnasta, sekä kun halutaan optimoida työstökoneen työkalupaikkoja.

Näiden lisäksi huomattava etu on erittäin vähäinen karatehon tarve, jolloin pienellä/kevyelläkin työstökoneella on mahdollista tehdä tehokkaasti isokin reikä. Helix Drillistä kohdistuu kappaleesta vain hyvin vähän aksiaalista voimaa, joten esimerkiksi ohuiden korvakkeiden reiät voi porata turvallisesti ilman pelkoa reikien keskinäisen linjan heitoista. Tämä on erinomainen myös pultinreikien kantaupotuksen tekemiseen, koska menee samalla työkalulla, kuin itse reikäkin.

Tämä jyrsimen kaltainen pora on erinomainen työkalu, jonka on hyvä löytyä jokaisen pajan valikoimasta. Helix Drillin kanssa ei joudu kovin helposti pulaan ja varsinkin valuja koneistaville voi tulla yllätyksiä, kun jokin reikä muuttuukin yhtäkkiä puolikkaaksi tai risteää vinoon pintaan.

Teknisiä tietoja Helix Drillistä löydät oheisesta katalogista. Tutustu katalogiin tästä » 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä yllä mainittuihin tuotteisiin liittyen tai haluat tutustua tuotteeseen tarkemmin, ole yhteydessä!

Aki 044 555 7300
aki.maki@stt.as

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.