Suomen Terätuonnin EMO-messujen uutuuksia

Hannoverissa järjestettiin pitkästä aikaa täysipainoisena EMO-messut ja myös lukuisia Suomen Terätuonnin edustamia tuotemerkkejä oli näyttävästi esillä. Tähän artikkeliin on koottu muutamia mielenkiintoisimpia uutuuksia, joilla voit parantaa työn tuottavuutta, kuten:

  • ZCC-CT:n lastunmurtajat sekä teräpalalaadut
  • C.P.T:n monitoimityökalu
  • Nine9:n uusi jyrsinmalli
  • HWR:n kompensoiva 4-leukapakka ja SOLIDBolt® -puristin.

 

Innovaatiot parantavat työn laatua ja suorituskykyä

Suomen Terätuonnin keskeisin päämies ZCC-CT toi messuille huomattavan määrän erilaisia uutuustuotteita. ZCC-CT on aloittanut tuotekehityksen Tech Centerissä Saksan Düsseldorfissa ja kehittänyt siellä uusia lastunmurtajia sekä teräpalalaatuja. Osa valmistuksestakin on jo Saksassa.

Heiltä on tullut sorvaukseen uusi lastunmurtaja- ja laatuperhe teräksille sisältäen palat raskaasta rouhinnasta viimeistelyyn eri kovuusalueilla. Näistä paloista osa on ollut myynnissä jo kuukausia, ja käytännön kokemukset Suomen Terätuonnin asiakkailta ovat olleet hyvinkin positiivisia. 

Lisäksi sorvaukseen on tullut suuren syötön sorvausterä, joka sopivassa kohteessa on äärimmäisen tehokas työkalu. Poraukseen ZCC-CT toi markkinoille FD-poran, joka on 180° kovametallipora tasapohjaisten reikien valmistukseen.

 

Suuren syötön sorvauspalat

C.P.T:n ehdottomasti mielenkiintoisin uutuus oli todellinen sorvauksen monitoimityökalu. Yhdellä työkalulla on mahdollista porata reikä, avartaa se ja tehdä muotoja sekä sorvata uria reiän sisään. Toinen keskeinen uutuus oli täyskovametallinen kartiojyrsintappi, joita välillä kysellään, mutta tarjonta on ollut vähäinen.


C.P.T. monitoimityökalu

Nine9 toi markkinoille yhdistetyn purseenpoisto- ja kierteytysjyrsimen. Samalla työkalulla voi tehdä etu- ja takaviisteen sekä jyrsiä 60° kierteen. Tässä työkalussa olennaista monipuolisuuden lisäksi on leikkuiden suuri määrä työkalun halkaisijaan nähden, mikä nostaa merkittävästi tehokkuutta perinteisiin viistejyrsimiin verrattuna.

 

Nine9 viisteytysjyrsin
Nine9 viiste/kierreterä

Kiinnitinvalmistaja HWR:ltä merkittävimmä uutuudet ovat kompensoiva 4-leukapakka pikavaihtoleuoilla ja SOLIDBolt® -puristin. 4-leukapakka tulee myyntiin alkuvuodesta, koska käyttötesti on vielä kesken. HWR testaa uudet tuotteensa tekemällä miljoona avausta ja sulkemista, jonka jälkeen pakka puretaan ja varmistetaan, ettei se ole kulunut liikaa. 

SOLIDBolt ® -puristimessa on mahdollisuus kiinnittää puristin suoraan 0-pistetappeihin ilman pohjalevyjä. Tämä on erinomainen etu esimerkiksi 3- tai 4-akselisissa koneistuskeskuksissa, jolloin säästetään aluslevyjen hankinnalta, kun kiinnitysmekaniikka on itse puristimessa.Terätuonti HWR kiinnityslaite
HWR SOLIDBolt® -puristin

Suomen Terätuonnin asiantunteva henkilöstö antaa mielellään lisätietoja näistä uutuuksista, sekä muistakin konepajan työvälineistä!

Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai haluat tutustua yrityksen tuotteisiin tarkemmin, ole yhteydessä!

Aki Mäki
044 555 7300

aki.maki@stt.as

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.