Suomen Terätuonnin uutuuksia vuodelle 2024

Vuosi 2024 on lähtenyt vilkkaasti käyntiin Suomen Terätuonnilla ja nyt on myös hyvä aika julkistaa uusia edustuksia, joita olemme viime vuoden aikana hankkineet. Uutta esiteltävää on lastuavien työvälineiden, kappaleen kiinnityksen, kuten myös automaation puolella. Uudet edustukset tukevat jo vuosien ajan  toteuttamaamme strategiaa olla asiakkaillemme mahdollisimman kokonaisvaltainen kumppani.

 

Becut

Lastuavien työkalujen osalta valikoimaamme tuli hollantilainen Becut, joka on erikoistunut laadukkaisiin lappuporien kärkiin ja runkoihin. Heidän valikoimastaan löytyy useita erilaisia kärkilaatuja eri materiaaleille, sekä geometrioita, kuten 180° kärki tasapohjaisiin reikiin. Becutin varasto sijaitsee Hollannissa ja heidän kattavan varastovalikoiman ansiosta pystymme toimittamaan vakiovalikoiman kärjet aina 1-2 työpäivän toimitusajalla ja erikoisemmatkin noin 1-2 viikossa.

Hintatasoltaan Becut on hieman halvimpia kilpailijoitaan kalliimpi, mutta keräämiemme kokemusten perusteella voimme todeta nämä kuitenkin hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisiksi ja otimmekin nämä valikoimaamme pysyvästi.

Becut pora

AutoGrip

Autogrip löytyi erään pitkäaikaisen asiakkaamme toimesta viime vuoden lopulla. Hän oli etsinyt 10” sorvin pakkaa, jonka leuoissa olisi pitkä isku tavanomaisen vajaan 10mm:n sijaan. Pitkän nettiselailun jälkeen asiakas soitti meille ja kysyi, löytyisikö valikoimastamme kyseistä tuotetta. Hän ei ole löytänyt kuin yhden taiwanilaisen valmistajan, mutta ei voinut itse sieltä sitä tilata. 

Valikoimastamme ei kyseistä tuotetta löytynyt, mutta Suomen Terätuonti on jo vuosia tuonut työkaluja Taiwanista ja laatu on aina osoittautunut erinomaiseksi. Tämän kaltaisissa tuotteissa myös lentorahti on suhteessa kokonaisarvoon järkevä, joten aloitimme keskustelut valmistajan kanssa ja päädyimme aloittamaan AutoGripin maahantuonnin Suomessa.

Tässä tapauksessa kyseessä oli siis isolla leukaliikkeellä ja läpiporauksella oleva sorvin hydrauli-istukka. Tässä mallissa 8” leukaliike on halkaisijalle 32mm, 10” 37,5mm ja 12” peräti 45mm. Tämä on hyvin poikkeuksellinen tuote, sillä kaikilla eurooppalaisilla valmistajilla tämä menee erikoisvalmisteiseksi. Tämän kaltainen istukka vähentää asetusten vaihtoa ja parhaimmillaan pidentää automatisoitua koneistusaikaa, koska saman kokoluokan kappaleita voi joustavammin laittaa peräkkäin samalla asetuksella. Olemme varmoja, että tämänkaltaiselle tuotteelle on kysyntää, nyt kun tiedetään tällaisia olevan.

Autogripillä on muitakin mielenkiintoisia tuotteita, kuten holkki-istukoita ja vetosylintereitä sekä esimerkiksi viimeistelysorvauksessa käytettäviä kärjellisiä istukoita keinuvilla leuoilla. Lisäksi löytyy koneistuskeskuksiin asennettavia hydraulisia ja pneumaattisia istukoita.

Autogripin kanssa tekemämme yhteistyön perusteella olemme voineet todeta tuotteen laadun hyväksi, mutta mikä on olennaista lopulta myös asiakkaillemme, niin asiakaspalvelu ja tekninen tuki meille on ollut asiantuntevaa ja nopeaa. 

AutoGrip tuotevalikoimaa

Robottisolu avaimet käteen -periaatteella

Suomen Terätuonnilla on ollut pidempään edustuksessa Clampbooster, mikä on ohjelmoitava, robottiin kiinnitettävä ruuviväännin. Kysyntä tuotteelle on ollut varovaista, mutta tarjolla ei ole ollut kokonaista robottisolua, eikä yksikään automaatiotoimittaja ole aiemmin ollut kovin tuttu laitteen kanssa, joten sitä ei asiakkaamme ole lähteneet hyödyntämään. 

Menneen syksyn aikana Suomen Terätuonti ja Universal Robotsin virallinen maahantuoja Machine Tool ovat yhdessä luoneet robottisolun perustuen Universal Robotsin yhteistyörobottiin, Clampboosteriin ja HWR:n työstökeskukseen tarkoitettuun, kompensoivaan 4-leukapakkaan. Mahdollista on myös hyödyntää asiakkaalla jo olemassa olevia puristimia tai muita vaihtoehtoisia kiinnitinratkaisuja, mutta 4-leukapakka katsottiin sen verran monipuoliseksi, että se otettiin standardipakettiin.

Machine Toolilta löytyy vankka osaaminen ja asiantunteva henkilöstö robotiikan puolelle ja Suomen Terätuonnin vahvuutena on hyvä osaaminen kiinnitin- ja työvälinetekniikasta. Katsoimme tämän kaltaisen yhteistyön varsin järkeväksi ja luontevaksi tavaksi lähteä lanseeraamaan yksinkertaista ja matalalla kynnyksellä hankittavaa automaatiota.

Robottisolumme keskeisimpänä vahvuutena on mahdollisuus automatisoida käytännössä mikä tahansa työstökeskus. Clampboosterin ja robotin integraatiopaketin ansiosta työstökoneen pöydälle ei tarvita energiaa, eikä työstökoneen ja robotin väliseen kommunikaatioon tarvita sähköistä rajapintaa. Työstökoneen oven ja käynnistyksenkin voi tarvittaessa hoitaa robotilla, joten edes sen kaltainen automaatio ei koneessa ole pakollinen. Lisäksi robotti voidaan asentaa liikuteltavalle alustalle, jolloin työstökonetta voi käyttää päivällä miehitettynä ja yöllä automatisoituna tai siirtää robottisolu helposti koneelta toiselle.

 

Robottisolumme on ensiesittelyssä Suomen Terätuonnissa 6.3.2024 pidettävässä Machine Toolin ja Suomen Terätuonnin yhteisessä Open House -tapahtumassa, sekä Konepaja-messuilla.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai haluat tutustua yrityksen tuotteisiin tarkemmin, ole yhteydessä!

Aki Mäki
044 555 7300

aki.maki@stt.as

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.