Suomen Terätuonti 20 vuotta

Suomen Terätuonti täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen aikana yrityksestämme on muodostunut merkittävä toimija. Olemme erityisesti lastuavan työstön saralla suomalaisen konepajateollisuuden kokonaisvaltainen ja ratkaisukeskeinen työkalutoimittaja.

Vuonna 2002 perustettu Suomen Terätuonti on seitsemän henkilöä työllistävä konepaja-alan tuotteiden maahantuonti- ja myyntiyhtiö.

– Erittäin laajan tuotevalikoimamme ansiosta pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen ja taloudellisen ratkaisun konepajoille. Olipa kyse sitten lastuavista työvälineistä, kiinnittimistä, mittavälineistä tai muista konepajan tarvitsemista tuotteista, kertoo Aki Mäki.

– Henkilökunnallamme on vankka konepajatausta ja palvelualtis asenne, jolloin asiakas saa aina henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua riippumatta missä päin Suomea sijaitsee. Verkkokaupassamme pääsee tutustumaan suureen osaan edustamistamme tuotteista ja myyntitiimimme auttaa aina tarvittaessa löytämään parhaan ratkaisun, jatkaa Mäki.

”Asiakkaan etu on myös meidän etumme”

Seppo Niemisen ja Simo Gustafssonin perustaman Suomen Terätuonnin omistajuus meni uusiksi vuonna 2019. Niemisen jäätyä pois yrityksestä Gustafsson sai vierelleen omistajina uudet ketjukaverit Joni Vartiaisen ja Aki Mäen. Uuden trion johdolla yrityksen yleisilme ja ulkoasu laitettiin täysin uusiksi. Myös toimintamallit ja -tavat uudistettiin.

– Olimme Jonin kanssa aiemmin pöydän toisella puolella asiakkaina ja tiedämme, mitä asiakkaat haluavat toimittajiltaan. Etsimme aina asiakkaan kannalta järkevimmän vaihtoehdon. Meidän toimintafilosofiassamme asiakkaan etu on myös meidän etumme, valaisee Mäki toimintamalleja.

 

Pääbisnes lastun irrottamisessa laadukkailla ratkaisuilla

Meillä tekeminen painottuu lastun irrottamisen ympärille.

– Meillä on alati kasvava laaja valikoima lastuavan puolen ratkaisuja, joista keihäänkärkimerkkeinä ovat Avantec, ZCC-CT, WTO sekä Fanar-kierretapit ja dynaamiset jyrsimet. Tarjoamme lastuaviin työstökoneisiin kaiken tarvittavan asiantuntevalla palvelullamme.

– Esimerkiksi Avantec saattaa vaikuttaa monessa kohtaa hankintahinnaltaan kalliilta, mutta tarkempi tutustuminen osoittaa sen tuottavimmaksi työkaluksi. Avantecin pitkiä modulaarisia siilijyrsimiä ei ole kenelläkään muulla toimijalla tarjolla. Niillä voidaan koneistaa aina 2.5xD syvyydellä tehokkaasti, esimerkiksi Ø100 mm siilijyrsimellä lastuamissyvyys voi olla 250 mm. Kaikki Avantec-teräpalat on tarkkuushiottuja ja monikerrospinnoitettuja, jonka ansiosta niiden kulutuskesto on erinomainen, kertoo Mäki.

– Kovaa suosiota nauttii myös ZCC-CT. Tämän valmistajan kokonaisvaltaisesta osaamisesta kertoo muun muassa seikka, että he tekevät kovametallinsa itse. Vaikka ZCC-CT teräpalat ovat edullisia, silti heidän palansa pesevät kalliimpien kilpailevien merkkien tuotteita. ZCC-CT hinta-laatusuhde onkin erinomainen.

 

Esprit CAM-osaamista

Viime vuoden lopulla valikoimiimme liittyi Esprit CAM, johon tarjoamme itse ohjelmiston lisäksi koulutusta ja teknistä tukea. Tämän sektorin erikoisosaajaksi palkattiin Pekko Hiltunen. Häneltä löytyy 20 vuoden CAM-kokemus.

– Esimerkkinä mainittakoon, että erään toteuttamamme ohjelmointiprojektin kohdalla asiakkaan koneistusaika putosi ohjelmaa ja työvälineitä muokkaamalla 25 %. Kannattaakin olla yhteyksissä meihin liittyen menetelmäsuunnitteluun, koneen ohjelmointiin ja CAM-hankintaan, sillä Pekolla on paljon annettavaa tällä saralla, kehottaa Mäki.

– Toisena esimerkkinä voisi nostaa viime vuodelta projektin, jossa kävimme konsultoinninomaisesti läpi kaikki asiakkaan vakiotuotteet menetelmäsuunnitteluineen. Itse ohjelmointi hoidettiin asiakkaan toimesta. Lopputuloksena kulut tippuivat olennaisesti ja ylityön tarve poistui kokonaan. Konepajojen siis kannattaa olla rohkeasti yhteydessä meihin, jos tuotannossa on ns. pullonkauloja – voimme yhdessä etsi ratkaisuja niiden poistamiseksi, sillä homma kehittyy koko ajan ja niin myös työkalut. Meidän tehtävämme on tuoda nämä uusimmat ja tehokkaimmat ratkaisut asiakkaidemme ulottuville, jatkaa Mäki.

 

Isot varastot ja ERP nopeiden toimitusten takuuna

Vuositasolla meillä on paljon aktiivisia asiakkaita. Mäen mukaan kysyntä on edelleen hyvällä tasolla, eikä maailman epävarmuus ole vielä näkynyt kysynnän alenemisena. 

– Haluamme olla paitsi asiantunteva ja palvelualtis kumppani, myös nopea. Nopeiden toimitusten takuuna toimii iso varastomme. Teemme myös hyllytyspalvelua asiakkaillemme ja heidän tuotteidensa varastointia täällä meidän omassa varastossamme. Näin saamme tuotteet yhden päivän toimituksella asiakkaalle eikä heille muodostu lainkaan varastointikuluja. Tällä myös varmistetaan tavaran saatavuus, kertoo Mäki.

– Olemme panostaneet paljon tilausjärjestelmän ja logistiikan hoitoon ja täsmällisyyteen, jotta saamme varmasti hoidettua tuhansia tilausrivejä kuukaudessa. Kun tilausrivejä on paljon, olemme tehneet sisäisesti tiettyjä toimia, jotta pystymme toimittamaan tilaukset oikein ja oikeaan aikaan. ERP:mme on räätälöity tätä varten, se muun muassa hälyttää toimittamattomista työkaluista. 

 

Paljon uusia tuotteita konepajoille

Etsimme koko ajan ratkaisuja, joilla voidaan parantaa suomalaisten konepajojen kilpailukykyä. Esprit CAM:n lisäksi lähiaikoina valikoimiin ovat liittyneet HWR-nollapistekiinnittimet ja nelileukapakat, DOGA-paletinvaihtojärjestelmät, Walmag-magneettipöydät ja -pakat sekä VITO-leikkuunesteen puhdistuslaite. Lisäksi lastuavalle puolelle on tullut lisää päämiehiä.

– Viimeisen 2,5 vuoden aikana lähes kaikki asiat ovat menneet eteenpäin ja uudistuneet. Uudistukset eivät pääty näihin, vaan haluamme kehittyä edelleen. Nytkin on käynnissä omien uusien liiketilojemme rakennusprojekti. Lietoon valmistuviin uusiintiloihin tulee muun muassa Show Room. Pyrimme myös siihen, että olemme asiakaskunnallemme yhä useammin kokonaisvaltainen kumppani, emmekä pelkästään terätoimittaja. Haluamme olla myös haluttu työnantaja. Yritys, johon halutaan töihin, päättää Mäki.

 

Artikkeli on julkaistu alunperin Eurometallin verkkolehdessä 27.4.2022.

Aki Mäki, 044 555 7300
aki.maki@stt.as
Lisätietoja: www.suomenteratuonti.fi

Suomen Terätuonnin suuntaviivana on tarjota asiakkaille erinomaista ja asiantuntevaa palvelua. Toimitamme mahdollisimman laajan kattauksen konepajoissa tarvittavista tuotteista myös muiden kuin lastuavien työvälineiden osalta. Tämä tietysti aina asiakkaan tarpeiden mukaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisilla tuotteilla sekä kustannustehokkaasti. Haluammekin esitellä joitain konepajamessuille suunniteltuja tuoteuutuuksia sekä kokemuksia jo viime messuilla esitellyistä tuotteista.

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjelistallemme ja saat M5 -kierretapin veloituksetta muun tilauksen yhteydessä.
Pelkän kierretapin lähetyksestä veloitamme postikulut.

Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja,
saat kierretapin elokuussa joka tapauksessa.